Gellak of gelish voor mooie en sterke nagels

Gellak of gelish voor mooie en sterke nagels

Het woord zegt het zelf, het is een gel die gelakt wordt. Bij deze nagelbehandeling wordt een soort gel, Soak Off Gel (zoals nagellak), aangebracht. Deze gellak is echter veel sterker en blijft langer mooi. Gellak wordt in verschillende lagen aangebracht. Eerst wordt een basislaag (basecoat) aangebracht, daarna een dubbele kleurlaag (colorcoat) en om de nagels af te werken een toplaag (topcoat). De lagen worden één voor één uitgehard onder een UV-lamp. Gellak is afweekbaar met aceton, wat niet het geval is bij gelnagels.

Tot drie weken stralende nagels

Gellak nagels bladeren of schilferen niet af zoals bij traditionele nagellak. Op de vingernagels blijft de kleur tot 3 weken perfect. Op de teennagels zelfs tot 6 à 8 weken.

Extra bescherming van je nagels

Voor vrouwen die van nature mooie nagels hebben is gellak ideaal omdat de nagel extra beschermd wordt. De mooie glans krijg je erbij. Je nagels krijgen de kans om beschermd uit te groeien. Al deze positieve eigenschappen van gellaknagels zorgen ervoor dat het gebruik van klassieke nagellak op de achtergrond aan het verdwijnen is.

Kwaliteitsproducten

Er bestaan veel verschillende merken gellaknagels of “Soak Off Gel”: Color Gel, Gelac, Gelacq, GelColor by OPI, Gelacquer... Bij Sun & Nail Art gebruiken we de kwaliteitsproducten van Gelish en CND Shellac en IBD Gel Polish.

Door verschillende merken aan te bieden kunnen we een bredere waaier aan kleuren aanbieden voor de mooiste nagels.

Gelish nagels, semi permanente nagellak

Gelish is de bekendste merknaam onder de zogenoemde Soak-off gels. Dit is een eenvoudig aan te brengen gel (zoals nagellak) maar is veel sterker en blijft ook langer zitten. Gelish wordt aangebracht in verschillende laagjes (base coat, color coat en top coat). Elke laag wordt uitgehard in LED of UV-lamp. Gelish is eenvoudig te verwijderen met soak-off remover. Soms wordt wel eens beweerd dat met Gelish geen verlengingen mogelijk zijn, maar dat is niet correct. Het merk Gelish biedt namelijk een Structure Gel aan die verlengingen (zowel op tips als op sjabloons) mogelijk maken.

IBD Gel Polish

IBD Gel polish is een sterke, 100% pure gelformule die op je nagel zit als een klassieke gel. Breng de gel aan zoals nagellak en geniet van een rijkere, gelijke verdeelde kleur.

CND Shellac

CND Shellac is geen vervanger voor gewone nagellak of kunstnagelbehandelingen. Het is een hybride-nagellak. Je brengt hem aan als een nagellak maar hij draagt als een gel. De combinatie van de Brisa UV-gel en de Colour & Effects nagellak biedt je 72 fenomenale kleuren die gegarandeerd 2 weken blijven schitteren op je nagels. CND Shellac is volledig vijlloos aan te brengen en te verwijderen. Geen potjes, geen penselen! Je reinigt de nagelplaat en vervolgens brengen we de basecoat, colorcoat (2 maal) en topcoat aan. Deze coats worden onder de CND UV lamp gedroogd, net zoals bij Brisa gels. Vervolgens wordt de kleeflaag verwijderd en je bent klaar. Om de Shellac nagels te verwijderen wikkelen we de vingers in remover wraps en na tien minuutjes kan je de CND Shellac er gewoon afduwen. Eenvoudig, toch?